Zorg voor (oud) militairen / veteranen

Militairen zijn vaak van huis op oefeningen en soms langdurig op uitzendingen. Daarom vergt het militaire beroep soms veel van de militair en van het thuisfront.


Deze 'gescheiden werelden' kunnen soms spanningen veroorzaken. Je niet (meer) begrepen voelen door de ander kan leiden tot communicatieproblemen en spanningen, tot emotionele of psychische problematieken.


Defensie heeft veelal prima hulpverlening. Denk maar aan het veteraneninstituut of de geestelijke verzorgers die 'uit en thuis' meegaan, bijvoorbeeld tijdens uitzendingen. Toch zoeken sommigen juist ook hulp / begeleiding van buitenaf.

De3weg biedt jou (jullie) hulp aan 'van buitenaf', maar ook vanuit gedeelde ervaring.


Wie is Peter Kortekaas?

Drs Peter Kortekaas heeft langdurig als geestelijk verzorger bij Defensie gewerkt. Hij heeft in de militaire wereld talloze mensen begeleid, ook tijdens uitzendingen en missies, zoals in Irak en Afghanistan.


Nu heeft Peter, sinds 2008, een eigen praktijk: De3weg, voor Zin Ziel en Zorg. Hij is psychosociaal therapeut en geestelijk begeleider en heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen met levensproblemen en bestaansvragen.


Voor informatie en contact klik hier.